B&B - Containerwoning

Zeecontainers voor de ruwbouw

september 4, 2017
Zeecontainers voor de ruwbouw

 

Er bestaan verschillende ‘nieuwe’ manieren van bouwen, die de traditionele bouwstijlen (kunnen) bijstaan, aanvullen of vervangen. GreenAUBERGINE kiest voor containerbouw en toont hiermee aan hoe economischer, ecologischer en efficiënter te bouwen.

 

Containerbouw, omdat (zee)containers:

 • structureel onverwoestbaar zijn en op gebied van wind, water en andere natuurfenomenen tegen een flinke stoot kunnen
 • beschikbaar zijn in verschillende maten
 • op die manier nuttig hergebruikt kunnen worden
 • de kost en de duurtijd van de ruwbouw ontzettend verlagen
 • veel minder funderingswerken vragen
 • prijs/kwaliteit gezien heel interessant zijn
 • geen droogproces vergen in de ruwbouwfase
 • de woning gemakkelijk kunnen doen uitbreiden

Nadelen van zeecontainers:

 • Vaste afmetingen
 • Serieus transport
 • De kwaliteit moet goed gecheckt en afgestemd worden

GreenAUBERGINE kiest voor 40 voet zeecontainers die al meerdere malen ingezet werden en nog in goede conditie zijn, in Cargo worthy staat. ‘Cargo worthy’ betekent dat de containers nog op zee kunnen. Ze zijn gekeurd om op zee te kunnen meevaren. Ze verkeren dus nog in goede staat. Net zoals je auto elk jaar gekeurd moet worden, moeten zeecontainers ook gekeurd worden. Hier wordt heel streng op toe gezien. Koop geen kat in een zak. Check dus goed op de container of die nog cargo worthy is.