B&B - Containerwoning

Duplo-fase

september 4, 2017
Duplo-fase

De Sint bracht vorig jaar een hele grote doos duplo-blokken. Leuk om samen met de kinderen te bouwen. En nog veel leuker om ‘amateur architect’ te spelen. Neem een aantal (gelijke) blokken, voeg een vleugje creativiteit toe en een snuifje logica … en bouwen maar, het huis van je dromen.

In deze fase kiezen wij voor allemaal gelijke containers. Met blokken kan je natuurlijk helemaal niet precies werken. Het is wel een leuke manier om samen met je gezin creatief na te denken over jullie toekomstig huis. Je komt bovendien te weten wat het gezin verlangt van het nieuwe huis.

Voor wie liever niet met blokken speelt en het meteen al preciezer wil maken, bestaan er verschillende (eenvoudige) tekenprogramma’s. Bvb. Sweet Home 3D (gratis) of flipboard (betalend. De demo is wel gratis). Probeer het eens uit. En er is ook nog altijd pen en papier.

Sla deze fase in het denkproces niet over. Stap niet meteen naar de architect. Denk eerst vooral zelf, samen met je medebewoners, goed na. Hoe wil je dat jullie huis eruit zal zien?